Всесвітній день моркви САЛАТ ІЗ МОРКВИ

Колір їжі здатен значно покращувати настрій. Особливо у весняний період, коли хочеться всього яскравого та сонячного. Пропонуємо вам приготувати соковитий вегетаріанський салат із моркви та апельсина, яким можна поласувати під час посту.
Морква – 2 шт.
Апельсин – 1 шт.
Апельсиновий сік – 2 ст.л.
Оливкова олія – 2 ст.л.
Насіння гарбуза – 30 г
Соєвий соус – 4 ст.л.
Бальзамічний оцет – 1 ст.л.
Діжонська гірчиця – 1/3 ч.л.
Зелена цибуля – пучок
Цукор – ½ ст.л
Коричневий цукор – 2 ст.л.
1. Моркву натерти на терці та покласти в окрему миску.
2. Апельсин очистити від шкірки, нарізати частинками та покласти до моркви.
3. Одну з часточок апельсину вичавити в салат.
4. Щоб зробити карамель для салату, потрібно розтопити увесь цукор на пательні.
5. Додати до гарячої карамелі гарбузове насіння та трохи соєвого соусу. Посмажити на невеликому вогні кілька хвилин.
6. Готову карамель з насінням вилити на пергамент та дати їй охолонути.
7. Щоб зробити соус, потрібно взяти 3 ст.л соєвого соусу, бальзамічний оцет, 1 ст.л. гірчиці, половина чайної ложки цукру, 2 ст.л оливкової олії та усе ретельно перемішати.
8. Цибулю дрібно нашаткувати та вкинути до салату.
9. Заправити усе соусом та перемішати.
10. Застиглу карамель поламати на шматки і прикрасити зверху салат.