5 квітня Міжнародний день супу

Батьківщиною супу вважають Стародавній Схід. Любителі цієї страви знають французький буябес, іспанський гаспачо, грузинський харчо, болгарський таратор, російські щі, холодник, уху, ну і, звичайно ж, неперевершений український борщ. Особливо вибагливі цінителі згадають японський рамен та китайський даньхуатан.

6 секретів вдалого супу

  1. Почніть з доброго бульйону

Навіть не думайте кидати до каструлі з водою все, що під руку потрапить. Ключ до приготування дійсно поживного супу – міцний, натуральний бульйон. Створіть гарну основу для супу, хай то буде курка, яловичина, риба або овочевий бульйон, а потім додавайте всі інші продукти.

  1. Використовуйте курячі крильця

Щоб приготувати гідний захоплення курячий суп, потрібно більше, ніж просто зварити курку в невеликій кількості води. Для доброго курячого бульйону вам буде потрібно багато курячих кісток, бо саме вони надають бульйону характерного смаку. Найкраще для цього взяти курячі крильця, де кісточок цілком достатньо. Розріжте крильця на шматочки, щоб вони краще віддали смак і аромат при варінні.

  1. Свіжість – перш за все

Намагайтесь не класти в свої супи консервовані овочі. Найкраще підійдуть свіжозібрані. А якщо не сезон, віддайте перевагу замороженим. Вони додадуть вашій страві ароматних ноток весняної свіжості. Їх, до речі, можна самому заготовити влітку і восени.

  1. Додавайте зелень в останній момент

Нікому не подобаються зів’ялі трави, аромат яких геть  випаровується, як тільки ви підносите ложку до рота. У супі, перш за все, ви хочете, щоб трави надавали страві яскравості і свіжості, чого не трапиться, якщо ви їх переварите. Тому, якщо ви хочете, щоб ваш суп був по-справжньому ароматним, додайте зелень в останній момент.

  1. Терпіння

Гарні речі дійсно трапляються з тими, хто вміє чекати, особливо коли мова йде про кулінарію. Велика частина успіху при варінні супу – це терпіння. Зачекайте, поки всі інгредієнти добре уваряться на повільному вогні.

  1. Супи смачніші після «відпочинку»

Поставте каструлю з супом до холодильника на кілька годин, щоб всі смаки змішалися. Після того, як він постояв трохи, ви можете його знову розігріти і приступати до трапези. Обіцяємо, що це того вартує.

Смачного!