Какао. Незмінний атрибут зимових вечорів

Незмінний атрибут зимових вечорів — запашне та тепле какао. Здебільшого цей напій вважають дитячим або ж таким, який п‘ють в холодну пору року. Проте не всі знають, що правильно приготоване какао має ще й велику користь для здоров‘я.
Какао — багате джерело білків, калію та цинку, а також клітковини, заліза, магнію, фосфору та інших поживних речовин. Саме про какао без домішок далі йтиме мова.
☕Допомагає запобігати хворобам серця та судин
Какао має здатність зменшувати запалення, нормалізувати рівень холестерину та цукру в крові. Такі ефекти потенційно зменшують ризик виникнення серцево-судинних хвороб та інсульту.
☕Какао має антиоксидантну дію
Тобто містить сполуки, що здатні розпізнавати та знешкоджувати вільні радикали. В какао це поліфеноли. Через цю властивість напій також певною мірою може захищати серцево-судинну систему.
☕Здатне покращувати когнітивні навички
Поліфеноли, що містяться в какао, можуть знизити ризик розвитку нейродегенеративних процесів. Завдяки збільшенню еластичності судин покращується кровотік та кровопостачання мозку.
☕Какао не провокує появу акне, попри поширену думку
Навпаки, антиоксиданти какао ефективно захищають шкіру від надмірного ультрафіолету і запобігають старінню, якщо регулярно їсти какао або додавати його до масок для обличчя.
Як споживати какао, аби отримати максимальну користь для здоров’я:
➡Обирайте якісне какао, в якому немає сухого молока, цукру чи інших домішок.
➡Какао можна вживати не тільки як напій. Його можна також додавати в каші та пудинги, смузі, домашні цукерки та енергетичні батончики з бананів, фініків і горіхів.
➡Європейська Організація з харчової безпеки радить їсти щодня принаймні 2,5 грами какао порошку чи 10 грамів чорного несолодкого шоколаду .