Приготування цієї закуски теж не займе багато часу, а смакове поєднання порадує і вас, і ваших гостей.
Для приготування рулетів із плавленого сиру нам знадобиться (на 8 штук): сир плавлений вершковий скибками – 1 упаковка (8 шт.), риба червона (сьомга, кета, горбуша або кіжуч) – 8 скибочок, оливки з лимоном або з анчоусами – 16 шт., зубочистки – 8 шт., помідори чері – 8 шт., листя салату – 8 шт.
Приготування закуски: наріжемо оливки на тонкі кільця. Розкладемо скибки плавленого сиру і покладемо на кожен по смужці риби та по два кільця оливок. Акуратно, так, щоб не пошкодити сир, згорнемо у рулетики і скріпимо їх зубочистками. Викладіть закуску на тарілку, прикрашену листям салати. Між рулетами помістіть помідори чері.
Салат з морквою по-корейськи
Салат з морквою по-корейськи до святкового столу при наявності спеціальної тертки робиться досить швидко, при цьому ви можете приготувати його заздалегідь – напередодні ввечері або навіть за 2 дні. Чим довше салат настоюється, тим смачніше виходить.
Для приготування салату нам знадобиться: одна морква., картопля середньої величини – 3 шт., цибуля велика – 1 шт., часник – 2 зубчики, куряче філе – 300 г, олія – 4 ст. ложки, оцет (9%) – 3 ст. ложки, приправа для моркви по-корейськи – 1 ч. ложка, сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Приготування: наріжемо куряче філе тонкими смужками проти волокон, цибулю – півкільцями і змішаємо руками, додамо сіль, чорний перець, 1 столову ложку оцту і 2 столових ложки теплої води. Ще раз все перемішуємо і залишаємо маринуватися, не забираючи в холодильник.
Поки куряче філе маринується, беремо очищену картоплю, і натираємо на терці для корейської моркви. Якщо такої терки немає, то нарізаємо дуже тоненькими смужечками. Нарізану, чи натерту картоплю промиємо у друшляку холодною водою, щоб трохи вийшов крохмаль і просушимо на паперовому рушничку.
Поставимо закип’ятити літр води, як закипить, посолимо і додамо 2 столових ложки оцту. Відварюємо у цьому маринаді нарізану картоплю приблизно хвилин п’ять, викидаємо на друшляк, щоб стекла вода.
Моркву теж натираємо на терці для корейської моркви, додаємо вичавлений через часникодавку часник і поллємо приправою для моркви по-корейськи. Вимішайте руками і поки відставте в сторону.
Курку з цибулею відіжмемо від маринаду і обсмажимо на олії протягом 1 хвилини, постійно помішуючи. Як тільки філе побіліло – воно готове. Картопляну соломку змішайте з морквою і відразу ж залийте киплячею олією разом з курячим м’ясом і цибулею. Усе ретельно перемішайте.
Цей салат можна подавати і теплим – як основнe стравe, проте він смачніший, коли настоїться.
Порада: якщо ви любите свіжу кінзу, то додайте її в салат, дрібно нарізавши. Вам знадобиться половина пучка. Крім того, для додаткової гостроти можна покласти перець чилі – 1/2 стручка без насіння.