Калорії без зайвої ваги

З настанням зимового періоду організм людини витрачає багато енергії на зігрівання, тому їжа повинна бути більш калорійною. За словами дієтолога, в зимовий час в обов’язковому порядку слід вживати жири. Свіжі овочі, наприклад, досить охолоджуюча їжа, тому овочеві страви повинні бути зігріваючими,тобто приготованими шляхом теплової обробки. Має також бути достатня кількість каш, оскільки каші – енергетична їжа, яка дозволяє підтримувати рівень енергії, постачає вітаміни і мінерали. Безумовно в раціоні залишаються м’ясо, риба, птиця, яйця. Ідеальний збалансований сніданок взимку: яйця, каша і тушковані овочі. Якщо говорити про овочі та консервацію, слід зазначити, що для організму дуже корисне квашене. Коли ми робимо заготовки і консервації з оцтом, це не дуже добре. Така їжа може подразнювати травну систему, сприяти затримці рідини, посилювати шлунково-кишкові проблеми. Але є консервація, яку можна готувати без застосування оцту. Наприклад, кабачкова ікра або всілякі овочеві суміші. Ними не треба особливо захоплюватися взимку, але разів зо два на тиждень шкоди не завдасть . Така їжа хоч і бідна на поживні речовини, зате клітковина, що міститься в ній, сприяє травленню. Харчуйтеся правильно та будьте здорові!